Sylvia Wessels benoemd tot Lid Raad van Bestuur Cohesie (Medische Portefeuille)

26 mei 2020


Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Cohesie op maandag 25 mei is Sylvia Wessels benoemd tot lid Raad van Bestuur. Samen met voorzitter Leo Kliphuis vormt zij nu de tweehoofdige Raad van Bestuur van Cohesie.

Sylvia Wessels is sinds 2003 huisarts in Reuver en sinds 2016 kaderhuisarts Beleid en Beheer. Van 2014 tot 2019 was ze lid van de Raad van Afgevaardigden van Cohesie, waarvan de laatste twee jaar als voorzitter. Van 1 juni 2019 t/m 25 mei jl. vervulde ze de functie van Medisch Directeur ad interim bij Cohesie. 

Sylvia Wessels:
“Ik ga voor een goede ondersteuning en positionering van de huisartsenzorg in Noord-Limburg en geloof in de kracht van samenwerking.”

Wijziging bestuurlijke organisatie
Met de benoeming van Sylvia Wessels keert Cohesie terug naar een tweehoofdige Raad van Bestuur. Deze ontwikkeling is onderdeel van een drietal bestuurlijke wijzigingen, waartoe de leden van Cohesie in december 2019 besloten. De twee overige doorgevoerde wijzigingen betreffen het verstevigen van de Raad van Afgevaardigden met meer leden en het onderbrengen van de huisartsenposten in de coöperatie.