Psychosociaal opvangteam zorgmedewerkers

02 apr 2020


Werken in de zorg is vaak mooi en dankbaar. In deze tijd neemt daarentegen de druk op zorgmedewerkers vaak toe. Bovendien is er nog de onzekerheid over het verloop en wanneer de situatie weer zal normaliseren. Dit vraagt veel van de veerkracht van zorgmedewerkers. Het kan helpen om met iemand te praten over wat je meemaakt. Vincent van Gogh heeft daarom in samenwerking met Provico en Cohesie het PsychoSociaal Opvangteam opgericht. Het opvangteam is een laagdrempelige vorm van ondersteuning voor medewerkers van Cohesie, Provico of Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid.

Update 20 april 2020

'Voorbereid op de crisis na de crisis' 
"De coronacrisis raakt iedereen en als die crisis voorbij gaat, dreunen de gevolgen nog lang na. Het is goed als huisartsen een lijstje telefoonnummers hebben klaarliggen voor gerichte verwijzing van mensen met hulpvragen. Maar het is ook nodig dat er hulp is voor huisartsen die na de crisis de terugslag krijgen van alles wat ze hebben meegemaakt." 

Irene Piets, directeur van Provico, werd onlangs door De Eerstelijns geïnterviewd over (psycosociale) ondersteuning voor huisartsteams in crisistijd. 
Lees hier het volledige artikel waar ook huisarts Niels Rossen van Huisartsenpraktijk Wieënhof in Venray aan heeft bijgedragen.