Nieuw telefoonsysteem huisartsenpost

02 okt 2017


Op woensdag 4 oktober a.s. stappen de huisartsenposten in Noord-Limburg over op een nieuw telefoonsysteem. Het systeem geeft informatie over de wachttijd en biedt de mogelijkheid om teruggebeld te worden. Zo hoeft u niet onnodig in de wacht te staan aan de telefoon.


Enerzijds verbetert dit onze bereikbaarheid en scheelt het u belkosten. Anderzijds hopen we met de inzet van het nieuwe systeem de werkdruk op de huisartsenpost te verlagen en onze dienstverlening te optimaliseren.

Wanneer u ons belt via nummer 0900-8818 kunt u voortaan kiezen uit de volgende opties:

  1. Levensbedreigende situaties: in een levensbedreigende situatie belt u zelf 112, of kiest u optie 1 om direct doorverbonden te worden met een triagist van de huisartsenpost.
  2. Terugbelafspraak: om de wachttijd aan de telefoon (en de belkosten) te beperken, belt de huisartsenpost u graag terug. De terugbeltijd is ongeveer gelijk aan de wachttijd aan de telefoon. U ontvangt een tijdstip waarop u teruggebeld wordt door de triagist.
  3. In wacht blijven staan: indien u deze optie kiest, hoort u hoeveel wachtenden er nog voor u zijn. U kunt dan alsnog kiezen voor een terugbelafspraak.

De huisartsenpost in Apeldoorn heeft al goede ervaringen met hetzelfde systeem en wist haar wachttijden binnen enkele maanden drastisch terug te dringen.