Huisartsenzorg rondom carnaval

07 feb 2020


Huisartsenpost Noord-Limburg volgens reguliere tijden geopend tijdens carnaval

Op carnavalsmaandag en -dinsdag zijn de huisartsenposten bij het ziekenhuis in Venlo en bij Medisch Centrum de Wieënhof in Venray geopend volgens de reguliere openingstijden (Venlo: 17.00  - 8.00 uur / Venray: 17.00 – 23.00 uur).

Heeft u deze dagen overdag huisartsenzorg nodig, neem dan contact op met uw eigen huisartsenpraktijk. Uw praktijk informeert u waar en met welke hulpvragen u op dat moment terecht kunt. Praktijken in de regio werken in de carnavalsperiode samen.

Vanaf 17.00 uur zijn de huisartsenposten op carnavalsmaandag en -dinsdag gewoon geopend. Hebt u klachten die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur van de huisarts of zorgverlener? Dan belt u de huisartsenpost (HAP) via 0900-8818. De assistente stelt u enkele vragen en kan inschatten of u zelf iets kunt doen, langs moet komen of moet worden opgehaald door een ambulance. U kunt alleen bij de HAP terecht op afspraak, bel dus altijd voordat u naar de post komt. Als de HAP meent dat u diezelfde dag nog door een specialist moet worden onderzocht, krijgt u een doorverwijzing voor de spoedeisende hulp.

Het landelijke alarmnummer 112 belt u voor spoedeisende hulp, als u denkt dat iemand in uw omgeving of uzelf in een acute levensbedreigende situatie verkeert. U hoeft dan uiteraard niet eerst contact op te nemen met de HAP.

Openingstijden Huisartsenposten

Venlo: Professor Gelissensingel 20

Op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 17:00 uur tot 8:00 uur.
In het weekend van vrijdag 17:00 uur tot maandag 8:00 uur.
Op nationale feestdagen van 8:00 uur tot 8:00 uur de volgende ochtend.

Venray: De Wieënhof 3
Op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 17:00 uur tot 23:00 uur.
Op zaterdag en zondag van 8.00 uur tot 23.00 uur.
Op nationale feestdagen van 8:00 uur tot 23:00 uu.

(Let op: carnavalsmaandag is géén nationale feestdag.)

Ga voor meer informatie naar de website van de huisartsenpost: www.spoedpostnoordlimburg.nl