Eerste lichting Spreekuur Ondersteuner Huisarts geslaagd!

09 feb 2018


Op 7 februari jl. ontvingen 12 doktersassistenten van 10 verschillende praktijken hun theoriecertificaat voor de opleiding Spreekuur Ondersteuner Huisarts. De opleiding ging begin oktober 2017 van start en werd in deze regio voor het eerst aangeboden door Cohesie in samenwerking met Stichting Koel.


Adrie Evertse - huisarts en directeur van Stichting Koel - en docente Karin van Belle kwamen speciaal voor deze gelegenheid van Rotterdam naar Venlo om dit resultaat te vieren. De doktersassistenten kregen een dikke pluim; nog nooit waren zulke hoge scores behaald, en het examen is echt geen makkie!
Karin Belle: "Een héle fijne groep, die zich open en leergierig opstelde. Ik vind het geweldig hoe fanatiek ze er nu in de praktijk mee bezig zijn!"

Ook de aanwezige huisartsen zijn blij met deze ontwikkeling.
“Een echte meerwaarde, al is het in het begin even  puzzelen hoe je het moet organiseren in de praktijk”, aldus Jacques Janssen van huisartsenpraktijk Maasbree.

De opleiding Spreekuur Ondersteuner Huisarts bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkstage. Na het succesvol afronden van deze opleiding kan de doktersassistente een aantal klachten in de huisartsenpraktijk zelfstandig afhandelen. Dit geeft de huisarts rust in zijn dagelijkse spreekuur en meer tijd voor complexere problematiek.