Eerste e-learning van Cohesie Deskundigheidsbevordering is een feit

12 jun 2020


Het nieuws werd de afgelopen maanden gedomineerd door Corona. Cohesie Deskundigheidsbevordering ontwikkelde daarom (voor het eerst) een e-learning. Het betreft een scholing over COVID-19 voor triagisten, doktersassistenten, praktijkondersteuners en verpleegkundig specialisten. "Het was een hele klus, inhoudelijk en technisch maar het is gelukt en we zijn trots op het resultaat! " 

Een totaalpakket over COVID-19 dat je de benodigde kennis geeft voor de nazorg en voorlichting voor deze nieuwe patiënten.
COVID-19, je hoort en ziet er elke dag wel íets van in de media. Een beetje over het virus en de besmetting, iets over een onderzoek, de behandeling op de IC of een ervaring van een patiënt. En dan zijn er natuurlijk nog de dagelijkse cijfers. Door al die flarden van informatie, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Privé en op het werk heeft bovendien inmiddels iedereen zo’n beetje zijn eigen mening, omdat we te weinig achtergrond horen of uitleg krijgen. Daarrom komen wij juist nú met een scholing.

Het is tijd om uit de waan van de dag te stappen en grote geheel te zien. In deze e-learning staat alles wat je moet weten over COVID-19, logisch opgebouwd uit 6 hoofdstukken, met heldere uitleg, achtergrondkennis en diverse filmpjes/interviews met mensen van Cohesie en VieCuri.

Ervaringen:
Ineke de la Rambelje, triagiste:
“Ik vond het een schitterende scholing, boeiend en helemaal compleet”.

Jeanne Faessen, doktersassistente:
“Ik vond het een hele fijne manier van scholen, afwisselend, absoluut niet saai. Ik heb álles gekeken, dus ook de verdiepende filmpjes, daarom heb ik er wel wat langer over gedaan. Maar dat was geen probleem, want het maakte de e-learning voor mij juist interessant." 

Wendy, praktijkmanager (HBO-V achtergrond) :
”Het is geen scholing van 13 in een dozijn. Motiverend en inspirerend. Ik ga deze e-learning zeker aanraden binnen de praktijken”.  

Karlijn Hegger, verpleegkundig specialist:
“De e-learning voldoet aan verwachting en maakt je bewust van impact ziekte op de zieke, maar ook op omgeving/samenleving. Het maakt duidelijk dat je het komende jaar(jaren) alert moet blijven op covid en post-covid klachten. De e-learning legt uit waarom je niet alles in de media klakkeloos moet aannemen als de waarheid. De filmpjes maken de stof levendig."