Coöperatie Cohesie onderzoekt mogelijkheid om boostervaccinaties in Noord Limburg te versnellen

20 dec 2021


De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft huisartsen opgeroepen om hulp te bieden bij vaccinatie om de snelle opmars van de omicronvariant te beteugelen. Huisartsenpraktijken Verstraten Medico uit Beringe en Pantaleon uit Panningen hebben het initiatief genomen om hun eigen patiënten tussen de 18 en 60 jaar een boosterprik te geven. Dit initiatief heeft ertoe geleid om binnen huisartsenkoepel Coöperatie Cohesie, waar beide praktijken bij aangesloten zijn, de mogelijkheden te onderzoeken dit initiatief door te vertalen naar de regio Noord Limburg.

‘Vanzelfsprekend juichen wij dit soort initiatieven vanuit praktijken toe. Dit initiatief gaf bovendien ook aanleiding om met de andere huisartsenpraktijken in Noord Limburg, de GGD en de gemeente in gesprek te gaan om ook soortgelijke acties van de grond te krijgen.’, vertelt Leo Kliphuis, voorzitter Raad van bestuur van Cohesie. Coöperatie Cohesie onderschrijft het belang om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een boosterprik te geven. Waar mogelijk biedt Coöperatie Cohesie ondersteuning aan praktijken die vergelijkbare initiatieven willen nemen.

‘Het is echter niet voor alle praktijken mogelijk om dit op korte termijn te organiseren en bovendien zijn we mede afhankelijk van onder andere de levering van grote hoeveelheden vaccins vanuit de GGD. Daarom roepen wij patiënten op om hierover niet zelf contact op te nemen met de huisartsenpraktijk. Praktijken hebben erg veel telefoonverkeer te verwerken en staan onder enorme druk. Praktijken informeren hun patiënten zelf indien zij hen de mogelijkheid bieden om een boosterprik te halen bij de huisarts. Daarnaast zal hierover vanuit Coöperatie Cohesie berichtgeving volgen via regionale en lokale media en via www.cohesie.org en social media.’, vervolgt Kliphuis.