Aftrap opleiding Spreekuurondersteuner Huisarts!

06 okt 2017


Samen met Leerpunt Koel uit Zwijndrecht biedt Cohesie voor het eerst de opleiding Spreekuur Ondersteuner Huisarts aan voor doktersassistenten die meer in hun mars hebben. Afgelopen maandag gingen 12 enthousiaste assistentes van start tijdens de eerste bijeenkomst in Venlo. De eerste reacties zijn positief!


"Topaanvulling op onze functie!"

Een Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH) is een goed opgeleide doktersassistente die de logistiek van het spreekuur waarborgt door semi-spoedeisende patiënten de aandacht te geven die ze nodig hebben. De SOH kan zelfstandig klein letsel en veel voorkomende klachten afhandelen (denk bijvoorbeeld aan neusbloedingen, teenletsel, snij- en schaafwonden en insectenbeten) of doorverwijzen indien nodig. Dit geeft de huisarts rust in zijn dagelijkse spreekuur.

"De afwisseling van theorie en praktijk zorgde ervoor dat de dag zó voorbij was!"

De opleiding bestaat uit twee delen. Het theoretische deel bestaat uit 6 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een theorie-examen. Hierna volgt het praktijkgedeelte in de vorm van een stageperiode van 6 tot 9 maanden. Na het positief afronden van beide onderdelen ontvangen de deelnemers een Pontifexcertificaat voor de volledige leergang.

"Superleuk en leerzaam!"