Cliëntenraad

 

Cohesie hecht grote waarde aan betrokkenheid en inspraakmogelijkheden van patiënten om de kwaliteit van de zorg continu te verbeteren heeft Cohesie onlangs een Cliëntenraad opgericht. De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van patiënten die gebruik maken van de dienstverlening van Cohesie, en bevordert participatie, medezeggenschap en belangenbehartiging van de patiënten.  

Klik hier voor de Medezeggenschapsregeling Cohesie, Provico en Cliëntenraad.

 

Wij stellen de Cliëntenraad graag aan jullie voor!

Ton Linders, Tegelen, voorzitter vanaf maart 2021

Ton Linders woont in Tegelen (gemeente Venlo). Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als leidinggevende in de zorg, is hij in januari met vervroegd pensioen gegaan. Als voorzitter van de Cliëntenraad wil hij op een proactieve manier een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening van Cohesie. Hij wil graag vanuit patiënten perspectief betrokken zijn bij de bestaande en nieuwe ontwikkelingen. Ton ziet de Cliëntenraad als de ogen, oren en stem van patiënten in de regio. Vanuit die invalshoek heeft de Cliëntenraad een adviserende rol en brengt gevraagd of ongevraagd advies uit over thema’s zoals de kwaliteit van zorg, bejegening, patiëntenvoorlichting, toegankelijkheid, klachtenregeling en de veiligheid bij de overdracht van gegevens.

Paulien Peeters, Oirlo, lid vanaf maart 2021

Paulien woont in Oirlo (gemeente Venray). Zij heeft vanuit haar leidinggevende en verpleegkundige functie in de gezondheidszorg een groot hart voor patiëntenzorg. Zij weet als geen ander hoe belangrijk het is om zelfregie te stimuleren en dat preventie daarin het sleutelwoord is: voorkomen is beter dan genezen. Binnen de Cliëntenraad gaat Paulien meedenken over nieuwe wegen naar de toekomst en gaat zij zich inzetten om kwalitatief goede huisartsenzorg voor de patiënten in de regio te behouden.

Joyce Giesen, Koningslust, lid vanaf maart 2021

Joyce Giesen woont samen met haar man en twee dochters in Koningslust (Gemeente Peel en Maas). Naast haar werk als commercieel medewerkster bij een verpakkingsgroothandel, vindt zij het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn bij haar woon- en werkomgeving. Uit eigen ervaring weet zij hoe belangrijk het is dat patiënten gezien en gehoord worden. Zij wil zich dan ook graag inzetten voor een verbetering van de gemeenschappelijke belangenbehartiging van patiënten. Vol enthousiasme gaat Joyce zich inzetten als lid van de Cliëntenraad van Cohesie.

René Clevers, Maashees, lid vanaf maart 2021

René woont in Maashees (gemeente Boxmeer). Naast zijn werkervaring als personeelsadviseur, maatschappelijk werker, manager en trainer, is hij ook mantelzorger. Binnen de Cliëntenraad wil René het proces van professionalisering van de huisartsenzorg kritisch maar opbouwend volgen en verbeteren daar waar mogelijk. Hij erkent dat professionalisering noodzakelijk is, maar ziet ook het gevaar van afstand die hierdoor kan ontstaan. Door als Cliëntenraad de ontwikkelingen te volgen en te toetsen (vanuit het oogpunt van patiënten) houden we de huisartsenzorg op een kwalitatief hoog niveau.

Uschi van Leeuwen, Venlo, lid vanaf maart 2021

Uschi woont in Venlo. Zij heeft zich met veel plezier negen jaar lang ingezet als lid van de Cliëntenraad van een ziekenhuis. Uschi vindt goede zorg en snelle toegang tot huisartsenzorg erg belangrijk. Door de steeds groter wordende zorgvraag ligt de uitdaging erin om met bestaande middelen goede en toegankelijke huisartsenzorg te kunnen blijven bieden. Daarnaast moeten patiënten zich gehoord voelen. Haar ervaring neemt zij graag mee om samen met de andere leden de Cliëntenraad van Cohesie op te bouwen en vorm te geven.

Suzan Smits, Sevenum, ambtelijk secretaris Cliëntenraad

Suzan woont samen met haar partner en dochter van 3 jaar in Sevenum (gemeente Horst aan de Maas). Zij werkt als secretaresse bij Cohesie HAP Noord-Limburg B.V. Als ambtelijk secretaris binnen de Cliëntenraad draagt zij zorg voor alle administratieve, secretariële en faciliterende zaken rondom de Cliëntenraad. Daarnaast is Suzan aanspreekpunt voor de leden van de cliëntenraad en voor patiënten die contact zoeken met de cliëntenraad.

 

Contact

Heeft u tips, adviezen of opmerkingen voor de Cliëntenraad? Wij zijn blij met uw inbreng voor nog betere kwaliteit van zorg.

Contactgegevens

Coöperatie Cohesie U.A.
T.a.v. secretariaat Cliëntenraad
Postbus 604
5900 AP Venlo
Telefoon: +31 (0)77 320 37 30
E-mail: clientenraad@spam-protectcohesie.org